latinica  ћирилица
13/05/2019 |  15:50 ⇒ 15:53 | Аутор: СРНА

КиМ: Изградњом Дома за дјецу са посебним потребама и посао за десетак радника

Предсједник Удружења родитеља болесне и дјеце са посебним потребама "Подржи ме" из Косовске Митровице Ивана Ракић рекла је Срни да ће отварањем Дома за дјецу са посебним потребама, за који ће средства обезбиједити институције и грађани Републике Српске, бити створена могућност и за запослење десетак радника медицинске струке, као и социолога.
Косовска Митровица - Фото: СРНА
Косовска МитровицаФото: СРНА

Она је истакла да су чланови тог удружења као и будући корисници дома неизмјерно захвални бањалучком Одбору за помоћ Србима на Косову и Метохији, грађанима и институцијама Републике Српске јер су препознали потребе дјеце и њихових родитеља за објектом у коме ће свакодневно моћи да се додатно образују, друже и свако у оквиру својих могућности додатно оспособљава за нормалнији живот. 

- О трошку Одбора из Бањалуке добили смо службене просторије у којима можемо обављати наше активности - рекла је Ракићева и навела да Удружење "Подржи ме" окупља 137 чланова, међу којима је и 12 чланова који су са територије јужно од Ибра.

Према њеним ријечима, средствима која је прикупио Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији купљен је и плац који се налази у мирном дијелу сјеверне Косовске Митровице.

Ракићева је позвала и институције државе Србије да помогну у опремању будућег Дома за дјецу са посебним потребама.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов обишао је данас плац гдје ће крајем јуна бити положен камен темељац за градњу дома, а потом уручио шест стипендија које трећу годину заредом у износу од по 100 евра мјесечно обезбјеђују анонимни донатори из Српске.

Он је најавио да ће корисник помоћи бити и једанаести члан породице Вуковић из сјеверене Косовске Митровице и да ће донатор такође бити једна породица из Српске.

Арлов је подсјетио да ће средства за градњу објекта површине око 600 метара квадратних обезбиједити институције и грађани Српске, гдје до 26. јуна траје акција прикупљања око 250.000 евра потребних за изградњу Дома. 

- Изградњом и опремањем објекта биће створени услови за какво-такво нормалније уклапање дјеце са посебним потребама у друштво - рекао је он и позвао добротворе да се укључе у акцију и помогну прикупљању цјелокупног износа.