latinica  ћирилица
13/05/2019 |  15:53 ⇒ 15:58 | Аутор: СРНА

Од понедјељка обилазак Старог града један евро

Туристичка организација општине Будва ће од понедјељка, 20. маја, почети да наплаћује излетничку таксу од један евро туристима који у оквиру организованих група посјећују Стари град.
Будва-стари град (Фото:www.deviantart.com) -
Будва-стари град (Фото:www.deviantart.com)

Ова такса биће наплаћивана током цијеле године у складу са одлуком Владе Црне Горе, саопштено је из будванске туристичке организације.

Излетничку таксу не плаћају дјеца млађа од 12 година, лица са тешким чулним и тјелесним сметњама, учесници школских екскурзија, односно ученици и студенти чији боравак организују школе и факултети у оквиру редовних програма одржавања образовних, спортских и културних манифестација. 

- Таксу не плаћају страни држављани који су по међународним конвенцијама ослобођени плаћања такси и који организовано преко званичних хуманитарних организација долазе ради пружања хуманитарне помоћи, као и гости смјештени у туристичким капацитетима на подручју општине Будва који су већ платили боравишну таксу - наводи се у саопштењу.

Планирано је да се излетничка такса наплаћује у новом информативно-туристичком пункту који ће бити изграђен у центру Будве. 

- У току је израда главног пројекта, тако да ће до његове реализације и завршетка радова, наплата бити организована у информативно-туристичком пункту у Старом граду Будва - кажу у Туристичкој организацији.