latinica  ћирилица
13/05/2019 |  16:52 | Аутор: СРНА

Настава прекинута у неколико школа у Српској

Министарство просвјете и културе Републике Српске саопштило је да је, због обилне кише, прекинута настава у неколико школа у Српској, те да у свим образовним установама прате ситуацију и да ће при доношењу одлуке о настави бити вођено рачуна о безбједности ученика и наставника.
Министарство просвјете и културе - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културеФото: РТРС

У Челинцу је обустављена настава у Основној школи /ОШ/ "Милош Дујић", ОШ "Новак Пивашевић" и ОШ "Младен Стојановић" Јошавка, док је у Средњошколском центру настава прекинута због безбједности ученика приликом доласка и одласка из школе, саопштено је из ресорног министарства.

Настава је прекинута у ОШ "Иво Андрић" Кулаши код Прњавора јер је већи број родитеља дошао по своју дјецу због поплављених приступних путева.

У Оштрој Луци настава у ОШ "Петар Шкундрић" скраћена је на 30 минута, а већи број ученика није дошао у школу због поплављених локалних путева. У овој школи сутра неће бити наставе.

У Приједору је у ОШ "Десанка Максимовић" поплављен сутерен и настоји се санирати испумпавањем воде.

У Бањалуци је у ОШ "Младен Стојановић" Бронзани Мајдан дошло до прокишњавања крова, као и у ОШ "Милан Ракић" Карановац, док се у подручном одјељењу Павловац у оквиру ОШ "Свети Сава" прати ниво Црквене који пријети изливањем и у том случају ће настава бити обустављена.

У Котор Варошу је у ОШ "Петар Кочић" Шипраге дошло до прокишњавања крова, па је искључена струја из безбједносних разлога.

Настава у свим предшколским установама, као и у осталим основним и средњим школама изводи се према плану.

Министарство просвјете и културе послало је свим предшколским установама, основним и средњим школама и ђачким домовима обавјештење да предузму све мјере и активности како би осигурали безбједност ученика и запослених и заштитили објекте, намјештај, педагошку документацију и наставна средства.