latinica  ћирилица
13/05/2019 |  16:55 ⇒ 17:15 | Аутор: СРНА

Вишковић-Русон: Француска развојна агенција побољшаће економске односе са Српском и БиХ

Амбасадор Француске у БиХ Гијом Русон најавио је данас, током разговора са премијером Републике Српске Радованом Вишковићем, дјеловање Француске развојне агенције на простору БиХ, које ће допринијети продубљивању економских односа Француске са Републиком Српском и БиХ.
Вишковић-Русон - Фото: СРНА
Вишковић-РусонФото: СРНА

Вишковић и Русон заједнички су оцијенили да је досадашња сарадња Српске и Француске добра и изразили спремност да она буде и унапређена, посебно у области привреде, безбједности, образовања и културе, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

На састанку, на којем је разговарано и о актуелним политичким и економским темама са нагласком на реформе које ће дати бољитак грађанима, констатовано је и да Француска има значајну улогу у креирању односа у БиХ, као и да је помоћ коју пружа путем фондова и организација изузетно важна.

Вишковић је изразио жаљење због застоја у формирању власти на нивоу БиХ, с обзиром на чињеницу да се на тај начин отежава провођење реформских процеса и пројеката у бројним областима.

Он је рекао да је Влада опредијељења за европске интеграције и да су институције Српске посвећене том процесу, уз пуно уважавање уставне позиције Републике Српске и уставног уређења БиХ, те да само фукционална БиХ за коју се залаже Српска може обезбиједити бољи животни стандард свих грађана.

Вишковић је навео и да Српска предњачи у испуњавању обавеза и услова на европском путу што ће наставити да ради и у наредном периоду.