latinica  ћирилица
13/05/2019 |  23:19 ⇒ 14/05/2019 | 01:53 | Аутор: СРНА

Теслић: Све службе на терену

Кризни штаб општине Теслић и начелник прогласили су ванредну ситуацију на подручју ове локалне заједнице због изливања свих ријека и процјене да постоји оправдана опасност за људске животе и имовину, а донесена је и одлука да настава у свим школама буде одгођена до даљег.
Бањски мост-Теслић - Фото: РТРС
Бањски мост-ТеслићФото: РТРС

О поновном почетку наставе ученици и наставници биће обавијештени путем медија, саопштено је из општинске управе.

Служба за цивилну заштиту, јавна предузећа и установе задужене за заштиту и спасавање стављене су у стање приправности.

Служба цивилне заштите обезбиједила је 500 врећа са пијеском које ће бити достављане по позиву на угрожена мјеста, а кризне ситуације се могу пријавити на број телефона 053/431-451.

Према саопштењу из градског водовода, производња воде је отежана, а грађани ће о могућим искључењима бити благовремено обавијештени. Могуће су и редукције у напајању електричном енергијом због кварова на далеководима.

На подручју општине Теслић саобраћај је обустављен на магистралном путу Теслић-Добој у мјесту Врела, на регионалном путу у мјесту Црна Ријека, Каменица, на локалном путу Блатница-Очауш у мјесту Клам, а оштећена је већина локалних и некатегорисаних путева и неки мостови.

Кризни штаб општине Теслић је у сталном засједању, идентификована су жаришта и приоритети на којима ће бити постављене вреће са пијеском.