latinica  ћирилица
13/05/2019 |  23:31 | Аутор: СРНА

Заплављена једна трака на магистралном путу Јајце-Бихаћ у мјесту Језеро

На магистралном путу Јајце-Бихаћ због изливања ријеке Јошавке заплављена је једна коловозна трака у мјесту Језеро, у дужини од око 50 метара, па се возила пропуштају наизмјенично једном траком, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.
Јошавка - излијевање - Фото: РТРС
Јошавка - излијевањеФото: РТРС

На локалном путу Благај Јапра-Витасовци-Радимировац-Волари у мјесту Витасовци излила се ријека Сана због чега је саобраћај обустављен и одвија се обилазним правцем преко Сводне.

У Новом Граду, на локалном путу Урије-Шућа, због изливања Сане непроходна је Улица Меше Селимовића, а у функцији је алтернативни путни правац преко Уријанских брда.

На магистралном путу Бањалука-Челинац у мјесту Милошево излила се ријека Врбања и поплавила једну саобраћајну траку, тако да се саобраћај за сада одвија отежано, наизмјеничним пропуштањем возила.

Ниво водостаја Врбање расте и ускоро се очекује да ће на овом локалитету саобраћај бити потпуно обустављен, наводе из АМС Републике Српске.

Због активирања клизишта потпуно је обустављен саобраћај у мјесту Црна Ријека на магистралном путу Челинац-Котор Варош.

Због изливања ријеке Усоре на коловоз потпуно је обустављен саобраћај на магистралном путу Бањалука-Добој, у мјесту Врела, општина Теслић.

Због одрона саобраћај је потпуно обустављен на дионици регионалног пута Тедин Хан-Теслић у мјесту Каменица.

Такође због одрона, отежано једном траком саобраћа се на магистралном путу преко превоја Борја, на скретању за Хајдучке воде.

На регионалном путу Кнежево-Турбе у мјестима Борак и Имљани одрони су очишћени и саобраћај се сада одвија несметано.

На регионалном путу Добој-Прњавор у мјесту Поповићи ријека Укрина пријети да се излије на коловоз, али за сада је овај путни правац проходан.

Због изливања воде на коловоз отежано се саобраћа на магистралном путу Бањалука-Челинац, на скретању за Јошавку и на регионалном путу Челинац-Дубрава Стара у мјесту Грабовац и Бојићи.

На свим путевима које пролазе кроз усјеке и поред камених косина из АМС упозоравају на велику могућност одроњавања камења и земље на коловоз.

Обилна киша отежава и успорава одвијање саобраћаја на путевима у Републици Српској, наводе из АМС и апелују да се вози максимално опрезно и да се вожња прилагоди тренутном стању на путевима.

На подручју Федерације БиХ због веће количине воде у подвожњаку на улазу у Жепче са магистралног пута, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.