latinica  ћирилица
14/05/2019 |  08:16 | Аутор: РТС

Дејан Станковић у Кући славних Интера

Бивши капитен репрезентације Србије Дејан Станковић, члан је друге генерације фудбалера који су ушли у Интерову Кућу славних.
Дејан Станковић у Кући славних Интера (фото: FC Inter) -
Дејан Станковић у Кући славних Интера (фото: FC Inter)

Милански клуб је пред синоћни меч са Кјевом (2:0) направио свечаност и промовисао Станковића међу легенде клуба.

У групи са легендарним српским фудбалером били су Франческо Толдо, Ђакинто Факети и Ђузепе Меаца, чувени играч по којем стадион клуба носи име.

Прије њих, у првој генерацији изабрани су Валтер Зенга, Хавијер Занети, Лотар Матеус и Роналдо.

- Пријем у кућу славних Интера је заиста велико, животно признање на које сам веома поносан и које ми много значи. Оваква признања, у спротском смислу, дају неку врсту бемстрности и то ме чини врло срећним. Хвала прије свега мојој породици, пријатељима бројним саиграчима и тренерима из Интера, али и породици Морати што су ми помогли да дођем и будем ту гдје јесам, у Кући славних једног тако великог клуба као што је Интер. Године проведене у Интеру биле су сигурно најуспјешније у мојој каријери, јер о томе свједоче трофеји, а самим тим и за мене најљепше - поручио је Станковић том приликом.

Станковић је за Интер наступао од 2004. до 2013. године са којим је пет пута освајао Скудето, четири пута Куп Италије, једну Лигу шампиона (2010. године), четири Суперкупа Италије и једно Фифа СП за клубове.

У дресу неро-азура одиграо је 239 утакмица и постигао 29 голова.