latinica  ћирилица
14/05/2019 |  08:45 ⇒ 10:06 | Аутор: СРНА

Костајница: Проглашене ванредне мјере одбране од поплава

У Костајници су јутрос проглашене ванредне мјере одбране од поплава, када је ниво ријеке Уне порастао на 400 центиметара, рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.
Костајница, илустрација - Фото: РТРС
Костајница, илустрацијаФото: РТРС

- У протекла 24 часа Уна је порасла за 150 центиметара и излила из корита, те поплавила неколико викендица и пољопривредне парцеле у селима Мракодол, Грдановац и Петриња и приближила се стамбеним објектима у Улици Ранка Шипке у доњем дијелу града - навео је Пашић.

Он је додао да се рјечица Стригова, која се јуче излила у селу Мракодол и одсјекла пет домаћинстава, сада повлачи у своје корито, а остао је одсјечен један стамбени објекат.

Према његовим ријечима, у току је развожење врећа са пијеском на најкритичније тачке, а сви путни правци су још проходни.

- Водостај Уне у 8.00 часова износио је 416 центиметара и ми очекујемо да ће још расти, те предузимамо све неопходне мјере предвиђене планом одбране од поплава - рекао је Пашић.

Снабдијевање електричном енергијом и водом на подручју општине Костајница је уредно, а из локалног комуналног предузећа апелују да грађани воду за пиће прокухају прије употребе, уколико дође до замућења усљед обилних падавина.