latinica  ћирилица
14/05/2019 |  09:35 | Аутор: СРНА

Мајкић: Бошњачка политика противник Српске и свега што Срби обиљежавају

Бошњачка политика, без обзира да ли је ријеч о националној или "грађанској", противник је Републике Српске и свега што Срби обиљежавају и славе као своје светиње, изјавила је делегат у Дому народа парламента БиХ Душанка Мајкић.
Душанка Мајкић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија) -
Душанка Мајкић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија)

- Српски народ је добро научио лекцију из историје. Зато је борба за Републику Српску увијек борба за слободу српског народа која ће бити све одлучнија и јача, без обзира на број оних који на њу свакодневно кидишу - написала је Мајкићева у колумни за "Глас Српске".

Она је истакла да српски народ има право да баштини традицију своје одбрамбено-ослободилачке Војске Републике Српске, што логично подразумијева и њене униформе.

- Иако Република Српска од Оружаних снага БиХ нема никакве користи, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик није тражио ништа што није у складу са законом, није позвао Бошњаке и Хрвате да обуку униформе Војске Републике Српске - навела је Мајкићева.

Она је напоменула да Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук, по закону, има право да одлучи како ће обиљежавати 12. мај - Дан Војске Републике Српске и у каквим униформама, те поручила да о томе неће одлучивати хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић и други из Федерације БиХ.