latinica  ћирилица
14/05/2019 |  11:45 ⇒ 12:35 | Аутор: Агенције

Њемачку потресла тајанствена убиства самострелом

У соби одмаралишта у Њемачкој пронађена су тијела три особе убијене самострелом, а јуче је у стану једне од жртава полиција пронашла још два тијела.
Њемачка - Фото: илустрација
ЊемачкаФото: илустрација

Истражујући крајем прошле седмице смрт прве три особе које су прободене стријелама самострела, полиција је у стану једне жртве у Витингену, у Доњој Саској, открила још два женска тијела.

Узрок њихове смрти још увијек није познат, али оне нису убијене самострелом.

Тијела прве три жртве пронађена су у суботу у одмаралишту у Пасауу, у Баварској, близу аустријске границе и више од 600 км од Витингена. Спремачица је пронашла тијела двије младе жене и 53-годишњака, а сви су били њемачки држављани.

У њиховим тијелима се налазило неколико стријела и није било знакова борбе, саопштила је полиција.

У соби су пронађена и три самострела.

Све три жртве су биле и чланови организације ИЈЛ, са сједиштем у Белгији, која се бави средњовјековним сајмовима и турнирима. Међутим, из ИЈЛ-а наводе да њихова имена на попису само показују да су се жртве у неком тренутку регистровале као чланови ИЈЛ подружнице.

ИЈЛ организује турнире у средњовјековном стилу и прави ранг листу према нивоу њихове вјештине јахања и употребе средњовјековног оружја.

Из одмаралишта су навели да је убијени мушкарац имао дугу бијелу браду, а да су жене биле обучене у црно као готичарке, те да су изгледали "чудно".

Иначе, самострел у Њемачкој без дозволе може да купи свака пунољетна особа, али је забрањен ловити са њим и луком.