latinica  ћирилица
14/05/2019 |  14:14 | Аутор: Б92

Виландер: Очекивао сам више Новакових фотографија у Београду

Тениски коментатор Матс Виландер је у Београду рекао да је очекивао да види више фотографија Новака Ђоковића у српској престоници.
Матс Виландер (ФОТО: tennisworldusa.org) -
Матс Виландер (ФОТО: tennisworldusa.org)

- Ово је мој први пут у Србији, имао сам шансу да прошетам градом и хтио сам да видим колико је Новакових фотографија по граду. Не толико колико сам мислио. Али лијепо је бити овдје и у земљи у којој је тенис веома популаран. Ја сам из Шведске која је била најјача у тенису осамдесетих година, са мном Штефаном Едбергом, била је послије тога Шпанија, сада је то Србија - навео је Виландер.

Он је поручио малишанима да му је драго што играју тенис.

- Веома је важно јер је тенис лекција у животу да морате рјешавате проблеме на терену. Није суштина у побједама и поразима него у учењу. Сјајно је да се бавите било којим спортом, а не само тенисом. Разлог зашто је Новак најбољи није зато што има најбољи форхенд или бекхенд или сервис, већ зато што је најбољи атлета и зато што најбоље размишља на терену - рекао је Виландер.

Додао је да се у тенису све своди на играча и његовог противника.

- Када Новак игра или Федерер и Надал, они су главом на терену, мисле о садашњем тренутку. Морате да будете фокусирани на меч - истакао је Виландер.

Коментатор Еуроспорта је навео да ће та телевизија преносити Ролан Гарос и истакао да је Ђоковић фаворит.