latinica  ћирилица
14/05/2019 |  15:58 ⇒ 18:10 | Аутор: klix.ba

Бицикл пронађен недалеко од мјеста гдје је дјечак упао у набујали поток (ВИДЕО)

Мјештани Беговог Хана у шоку су након несретног случаја који се догодио у послијеподневним сатима када је шестогодишњи дјечак упао у набујали поток, од када му се губи сваки траг.
Жепче - потрага за дјечаком - Фото: klix.ba
Жепче - потрага за дјечакомФото: klix.ba

Напори мјештана трају већ сатима, прегледа се сваки метар корита потока, кукама се претражује дно, а у акцију су укључени и припадници ГСС Жепче, Кантоналне управе цивилне заштите, Специјалне полицијске јединице МУП-а ЗДК, као и многи други.

Очекује се и долазак припадника Федералне управе цивилне заштите.

Међутим, резултата акције још нема. Бицикл је пронађен неколико стотина метара од мјеста гдје је дјечак упао у поток, али њему нема ни трага.

Нико од присутних не жели повјеровати да је дјечака вода однијела у ријеку Босну, али упркос томе претрага се ипак врши и у чамцима низводно према Жепчу дуж Босне.

Како Клиx.ба сазнаје, дјечак је возећи бицикл по дрвеном мосту испред куће изгубио равнотежу и упао у набујали поток. Његова мајка одмах је скочила за њим у намјери да га спаси из водене бујице, међутим, вода је била прејака те она није успјела.

Након тога, мјештани су неколико десетина метара пратили шестогодишњег дјечака у потоку, а због неприступачног терена ништа друго нису могли урадити. Брзом интервенцијом, мјештани су на два моста која се налазе неколико стотина метара од мјеста гдје је дјечак упао у поток поставили металне водопропусне ограде како би спријечили да дјечак заврши у ријеци Босни.