latinica  ћирилица
14/05/2019 |  16:42 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

У сриједу настава у школама у Бањалуци и Лакташима, радиће и вртићи

Према информацијама које су образовне установе доставиле Министарству просвјете и културе Републике Српске, настава се изводи у већини основних и средњих школа у Републици Српској а раде и предшколске установе.
Министарство просвјете и културе - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културеФото: РТРС

Прилике на терену у Бањалуци и Лакташима су значајно побољшане, па ће сутра бити организована настава у свим школама, као и рад предшколских установа на овом подручју.

Усљед обилних кишних падавина и излијевања ријека сутра ће бити обустављена настава у свим школама на подручју Челинца, Теслића, Новог Града, Костајнице, Приједора и Котор Вароша. 

У Добоју је обустављена настава у ОШ "Озрен" Пакленица Доња и Подручном одјељењу Трбук због излијевања ријеке Босне, затим у Подручном одјељењу Шеварлије у оквиру ОШ "Свети Сава" те у  ОШ "Петар Кочић" због немогућности доласка ученика и наставника. У двије добојске школе - "Вук Караџић" и "Свети Сава" настава се изводи са скраћеним часовима.

 У Оштрој Луци настава је обустављена у ОШ "Десанка Максимовић" и ОШ "Петар Шкундрић".

 Министарство просвјете и културе прати ситуацију на терену и заједно са директорима образовних установа предузима све превентивне мјере с циљем безбједног извођења наставе у школама у Републици Српској.