latinica  ћирилица
14/05/2019 |  16:45 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Потпуно обустављен саобраћај на путу Приједор - Сански Мост

Потпуно је обустављен саобраћај на путу Приједор-Сански мост, у мјесту Жегер, због изливања ријеке Сане, а обилазница је преко Гомјенице, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Челинац, због одрона обустављен саобраћај (фото: Јасна Драгојевић/РАС Србија) -
Челинац, због одрона обустављен саобраћај (фото: Јасна Драгојевић/РАС Србија)

Саобраћај је обустављен и у мјесту Врањак, општина Модрича, због изливања ријеке Босне.

Због активираног клизишта на магистралном путу Бањалука-Приједор, у мјесту Рамићи, саобраћај се сада одвија једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На магистралном путу Приједор-Сански Мост, у мјесту Чараково, излила се ријека Сана и саобраћај се одвија веома отежано, јер се вода налази на обје саобраћајне траке.

Због воде на путу, саобраћај се одвија отежано и на путном правцу Мркоњић Град-Јајце, у мјесту Језеро.

На магистралном путу Бањалука-Прњавор, код пумпе "Душанић" на улазу у Прњавор, саобраћај се одвија отежано, једном коловозном траком.

На магистралном путу Теслић-Котор Варош, преко превоја Борја, саобраћај се због одрона одвија једном коловозном траком.

Због изливања ријеке Јошавке, у мјесту Језеро, у дужини од око 50 метара заплављена је једна саобраћајна трака, па се возила пропуштају наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Саобраћај се након санације одрона на магистралном путу Бањалука-Челинац, у мјесту Марјановићи, одвија редовно.

На регионалном правцу Прњавор-Станари саобраћај се за сада одвија редовно, мада пријети изливање ријеке Укрине.

На локалном путу Благај Јапра-Витасовци-Радимировац-Волари у мјесту Витасовци излила се ријека Сана, због чега је саобраћај обустављен и одвија се обилазним правцем преко Сводне.

У Новом Граду, на локалном путу Урије-Шућа, због изливања ријеке Сане непроходна је Улица Меше Селимовића, а у функцији је алтернативни путни правац преко Уријанских брда.

Сана се излила и у мјесту Тукови, на локалном путу Тукови-Волар-Радомировац.

На регионалном путу Добој-Прњавор, у мјесту Поповићи, ријека Укрина пријети да се излије на коловоз, али је, за сада, овај путни правац проходан.

На свим путевима који пролазе кроз усјеке и поред камених косина, Ауто-мото савез упозорава на велику могућност одроњавања камења и земље на коловоз.

Обилне кишне падавине отежавају и успоравају одвијање саобраћаја на путевима у Српској, па је на возаче апеловано да возе максимално опрезно и вожњу прилагоде тренутном стању на путевима.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ је због изливања воде на коловоз саобраћај обустављен на регионалном путу Орманица-Грачаница, у мјесту Доње Срнице.

Због обилних кишних падавина, успорено и отежано саобраћа се и на осталим дионицама у ФБиХ.