X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
14/05/2019 |  20:51 ⇒ 20:52 | Извор: СРНА

Представљена збирка пјесама Александре Остојић

У Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини вечерас је представљена друга збирка поезије осамнаестогодишње Александре Остојић из Бијељине под називом "Има нешто што ти не знаш".
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Рецензент књиге Милан Стојановић рекао је новинарима да је Александра у својој поезији остала вјерна оптимизму, радовању малим стварима, ведра, разиграна и лепршава.

- У мору данашње углавном суморне поезије, у Александриним пјесмама обасјава нас сунце, чекају шарена поља, играмо се њеним и нашим дјечијим и младалачким сновима - каже Стојановић.

Он је навео да су и у овој збирци заступљене пјесме из периода Александрине ране адолесценције.

Остојићева је за своју поезију освојила и неколико награда - у Нишу, Кикинди, Лазаревцу. На Шестом међународном фестивалу "Дјечије царство" у Бањалуци освојила је другу награду, а на књижевном конкурсу "Шантићево перо" трећу.

Склоност ка писању поезије показала је већ у трећем разреду основне школе, а једно вријеме била је члан књижевне радионице Народне библиотеке "Филип Вишњић" и Књижевног клуба "Милош Црњански".

- Највише ме занима природа и о њој највише пишем, али и љубавна поезија је дио мог стваралачког опуса - каже Александра.