latinica  ћирилица
14/05/2019 |  21:30 | Аутор: СРНА

Путин: Имам утисак да Трамп жели обнову односа

Руски предсједник Владимир Путин рекао је данас америчком државном секретару Мајклу Помпеу да је стекао утисак да предсједник Доналд Трамп жели да обнови односе између САД и Русије пошто су га резултати истраге специјалног тужиоца Роберта Милера ослободили кривице
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Aleksey Nikolskyi) -
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Aleksey Nikolskyi)

- Као што знате, прије неколико дана имао сам задовољство да телефоном разговарам са америчким предсједником. Стекао сам утисак да амерички предсједник тежи обнови руско-америчких односа и контаката како би заједно рјешавали питања која су од заједничког интереса - нагласио је Путин.

Руски предсједник је подсјетио да је Москва у више наврата сугерисала да је, такође за пуну обнову односа и да су услови за то сада испуњени.

Помпео се сагласио да постоје питања од заједничког интереса између САД и Русије, гдје би двије земље могле продуктивно да сарађују.

Амерички државни секретар је на ранијем састанку са руским министром спољних послова Сергејом Лавровим изјавио да Вашингтон неће толерисати мјешање Москве у предсједничке изборе у САД 2020. године.

Путин је у обраћању Помпеу нагласио да се Русија никад није мијешала у америчке изборе и да су резултати истраге америчког специјалног тужиоца Роберта Милера доказали да није било никакве повезаности између Трампове предизборне кампање и Кремља.