latinica  ћирилица
15/05/2019 |  09:26 ⇒ 09:27 | Аутор: РТС

НБА: Голден стејт убједљиво до вођства у финалу Запада (ВИДЕО)

Кошаркаши Голден стејт вориорса повели су 1-0 у финалној серији Западне конференције против Портланда. Актуелни шампион НБА лиге славио је на свом паркету резултатом 116:94 и дошао до првог тријумфа.
НБА - Фото: илустрација
НБАФото: илустрација

Домаћи тим контролисао је ритам утакмице од почетка до краја и само у неколико наврата дозвољавао противнику да се резултатски приближи.

Одлично су искористили и чињеницу да су гости били уморнији због напете серије са Денвером у полуфиналу, која је рјешена тек у завршници седмог сусрета.

"Ратници" су већ на полувремену имали двоцифрену предност, Трејлблејзерси покушавали да се врате, али када год би се то десило, заустављао их је Стефен Кари.

Кари је у одсуству повријеђеног Кевина Дурента поново био лидер свог тима и на крају је сјајну партију завршио са 36 поена (9-15 за три), шест скокова и седам асистенција.

Њега је најбоље пратио Клеј Томпсон са 26 поена, док је Дрејмонд Грин, који традиционално игра најбоље у доигравању, уписао дабл-дабл (12 поена и 10 скокова).

С друге стране, поново на свом нивоу није био Демијан Лилард, који је постигао 19 поена, уз шут из игре 4-12.

За разлику од сусрета са Нагетсима, Си Џеј Мекалум није имао свој вече - додао је само 17, колико су имали још Родни Худ и Морис Харклес.

Други меч на програму је у ноћи између четвртка и петка, такође у "Оракл арени".

У финалу Источне конференције састају се Милвоки бакси и Торонто репторси.