latinica  ћирилица
15/05/2019 |  12:02 ⇒ 13:34 | Аутор: Агенције

Приједорски ватрогасци моле грађане: Не искаљујте бијес на нама

Приједорски ватрогасци поручили су грађанима да им стоје на располагању 24 часа дневно, замоливши их за разумијевање, уз апел да своју патњу и проблеме због поплава не искаљују на њима.
Гомјеница, Приједор - Фото: РТРС
Гомјеница, ПриједорФото: РТРС

- Ако је икако могуће, молимо вас да свој бијес, бол, патњу и проблеме, везане за насталу поплаву, не искаљујете на ватрогасце који су са вама на терену или дежурне у оперативном центру ватрогасне јединице, који вам се јављају на позив - навели су у апелу грађанима приједорски ватрогасци.

Поручили су да су увијек ту за грађане.

- Ми немамо пијесак, вреће, храну, воду, ни гумене чизме за све којима треба, нисмо страначки сврстани нити можемо зауставити воду. Ми вас можемо превести на суво, евакуисати животно угрожене, пумпати воду, пренијети вашу поруку надлежним службама града, па тек онда достављати оно што друге службе обезбиједе за вас. Ми смо ту 24 сата - навели су приједорски ватрогасци.

Штаб за ванредне ситуације града Приједора утврдио је да водостај Сане са достигнутих 494 центиметра онемогућава уливање Гомјенице чији се ниво у повратном таласу повећава и излива у насеља Гомјеница и Врбице.