latinica  ћирилица
15/05/2019 |  12:18 ⇒ 13:32 | Аутор: СРНА

Теслић: Укинута одлука о ванредној ситуацији

Кризни штаб у Теслићу ставио је данас ван снаге одлуку о ванредној ситуацију у овој општини, која је због изливања свих ријека усљед интезивних падавина, донесена у понедјељак, 13. маја.
Теслић (Фото: Угљеша Јотановић /Фејсбук) -
Теслић (Фото: Угљеша Јотановић /Фејсбук)

Начелник општине Теслић Милан Миличевић изјавио је за Срну да је током невремена поплављено стотињак домаћинстава, а да причињена штета, према грубој процјени, само на инфраструктури и некатегорисаним путевима износи 950.000 КМ.

- И данас су на терену све четири комисије за процјену штете причињене поплавама на подручју општине Теслић, и то за области штете на стамбеним објектима, штете на привредним објектима, штете из области инфраструктуре и области пољопривреде - рекао је Миличевић.

Он каже да у току дана треба да стигне анализа воде која је од синоћ у водоводном систему и која се тренутно користи за техничку употребу.

Миличевић је додао и да ученици од сутра иду у школу.

Из Кризног штаба у Теслићу данас је саопштено да је због оштећења моста у Студенцима усљед поплава на снази привремени прекид саобраћаја преко њега, а до санације моста, алтернативни путни правац је Гомјеница-Радешићи-Студенци.

Саобраћај је у привременом прекиду и у мјесту Клам на локалном путу Блатница-Очауш због поткопавања пута усљед набујале Велике Усоре. Санација пута је у току, а алтернативни путни правац је Горњи Булетић-Берача-Очауш.

До краја дана очекује се санирање прекинуте путне комуникације у Гомјеници у мјесту Подови.