latinica  ћирилица
15/05/2019 |  12:53 ⇒ 13:32 | Аутор: РТРС

И сутра без наставе у Костајници и Новом Граду

Штаб за цивилну заштиту Костајнице и Новог Града одлучио је да ни сутра не буде наставе у основним и средњим школама, као и да неће радити вртићи.
Школа - Фото: РТРС
ШколаФото: РТРС

- Ова одлука је донесена, с обзиром на то да су на снази ванредне мјере одбране од поплава, да је ријека Уна још у благом порасту и да је прекинута саобраћајна комуникација са Козарском Дубицом из које у нашу школу долази велики број ученика - појаснио је Пашић.

Водостај Уне у Костајници у 11.00 часова вратио се на коту од 464 центиметра, након што је сат раније пао за један центиметар.

Водостаји ријека у Новом Граду су у благом опадању и, према подацима локалног Центра за обавјештавање, ниво Сане на мјерном мјесту пумпна станица износи 542 центиметра, а Уне 509.

Током ноћи водостај Сане је био достигао 546 центиметара, а Уне 514, те су од синоћ у 22.00 часа на снази ванредне мјере заштите од поплава.

- Ситуација је повољнија у односу на прошлу ноћ, охрабрује да опадају водостаји Уне и Сане узводно. Али, пошто су водостаји и даље високи одлучили смо да ни сутра нема наставе у школама и да не ради вртић јер је безбједност на првом мјесту - рекао је начелник општине Мирослав Дрљача, након сједнице Штаба за ванредне ситуације.