latinica  ћирилица
15/05/2019 |  14:40 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

Велики пехар Новосадског сајма стигао у Рибник (ФОТО)

Удружење произвођача воћних ракија Сана из Рибника на 86. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду окитило се са двије велике златне медаље, низом златних, сребрних и бронзаних медаља, као и великим шампионским пехаром Новосадског сајма за организован наступ и висок квалитет широког асортимана жестоких алкохолних пића.
Удружење произвођача воћних ракија "Сана", Рибник - Фото: РТРС
Удружење произвођача воћних ракија "Сана", РибникФото: РТРС

- Удружење је настало из идеје да ми млади људи, који имамо жељу да овдје останемо, докажемо да се са на овим просторима производи најквалитетнија ракија у региону, па и шире, која уз још неке елементе које захтијева тржиште може бити добар извор основних или додатних прихода - рекао је Стеван Томић, предсједник удружења Сана.

У наредном периоду, како каже, интензивираће сарадњу са надлежним институцијама и сличним удружењима у циљу брендирања одређених производа, који су добили највиша признања на Новосадском сајму, као и неким пројектима за унапријеђење рада и развоја удружења.

- Такође, план удружења је да се наредне године наши производи нађу на престижним европским и свјетским сајмовима, као што су сајам у Берлину, Москви, Прагу и ту покушамо да успоставимо сарадњу са привредницима из других земаља, а све у циљу унапређења и пласмана наших производа - истакао је Томић.

На маргинама Новосадског сајма, представници овог удружења састали су се са делегацијом Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске коју су чинили савјетник министра Горан Бурсаћ и помоћник министра Мирослав Бојић.

Одржан је и сатанак са покрајинским секретаром Владе Војводине за локалну самоуправу, регионалне односе и међурегионалну сарадњу Огњеном Бјелићем, те договорено више пројеката сарадње између Републике Српске, општине Рибник и Владе АП Војводина.

Свечаној додјели признања са Сајма пољопривреде присуствовао је и начелник општине Рибник Небојша Караћ који је истакао да ће и убудуће подржавати рад овог, али и сличних удружења које позитивно представљају Рибник и Републику Српску.