latinica  ћирилица
15/05/2019 |  18:09 ⇒ 18:12 | Аутор: Oslobodjenje

Стевандић: Додик је у праву, Комшић би могао да одговара за лажно пријављивање

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић могао би да одговара због лажног пријављивања Милорада Додика, тврди предсједник Уједињене Српске и посланик у Представничком дому БиХ Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: СРНА
Ненад СтевандићФото: СРНА

– То је лажно пријављивање и познато је да је такав поступак кривично дјело. Истовремено, тврдим да је лаж све што Комшић говори о Додиковој изјави – каже Стевандић за Српскаинфо.

Подсјећамо, Комшић је, како је и најавио, поднио кривичну пријаву против предсједавајућег Предсједништва Милорада Додика Тужилаштву БиХ због његових изјава у недјељу на обиљежавању годишњице Трећег пјешадијског Рењпублика Српска пука Оружаних снага БиХ, који баштини традицију бивше Војске Републике Српске.

Између осталог, Додик је тада рекао да је била грешка одлука о укидању Војске Републике Српске, а под притиском међународног фактора формирање Оружаних снага БиХ. Такође је затражио од команде тог пука да на сљедећем обиљежавању Дана Војске Републике Српске 12. маја више од половине строја буде обучено у униформе бивше Војске Републике Српске, "јер је то њихов дан". Комшић сматра да је то кршење закона.