latinica  ћирилица
15/05/2019 |  19:10 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Бањалука: Комисије за процјену штете од сутра на терену

Градоначелник Игор Радојичић именовао је данас комисије за процјену штете проузроковане обилним падавинама од 12. до 14. маја, које ће од сутра почети са радом на терену.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Једна комисија ће извршити процјену штете на стамбеним, помоћним и другим објектима домаћинстава на подручју мјесних заједница чија су оштећења пријављена у евиденцијама Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице.

Друга комисија има задатак да обиђе сва пољопривредна газдинства и обаве процјену штете настале усљед елементарне непогоде-поплаве.

Према прелиминраним подацима, штете су забиљежене у 25 градских и приградских насеља, с тим да, по досадашњим пријавама грађана, није забиљежен продор воде у ниједан стамбени објекат. Највећим дијелом, штета је настала продором воде у подрумске просторије и помоћне објекте, те заплављивањем дворишта и пољопривредног замљишта.

Прва локација комисије за процјену штете на пољопривредном земљишту, биће локалитет Мањаче, водозахват Гомионице која се излила и направила штете на усјевима.