latinica  ћирилица
16/05/2019 |  08:50 ⇒ 09:25 | Аутор: klix.ba

Зеница: Више од десет сати гасили ватру на отпаду

Пожар на депонији секундарних сировина фирме Модернизација у пословној зони Шљивик у Зеници још увијек је активан, а ватрогасци се већ десет сати боре с ватром.
Зеница - Фото: klix.ba
ЗеницаФото: klix.ba

Пожар још увијек није угашен, а у току ноћи људство је позвано и од кућа како би угасили ватру која је активна већ више од десет сати.

У току ноћи ватрогасцима су у помоћ пристигли и камиони предузећа Алба из Зенице са својим цистернама, а киша која је падала улијевала је наду да ће пожар доста раније бити локализован. Међутим, упркос свему томе бесана ноћ је иза десетине ватрогасаца који су се смјењивали с ватрогасним возилима у кругу компаније "Модернизација".

Према ријечима дежурног оперативног ПВЈ Зеница пожар би требао бити локализован у наредних сат времена када би на мјесто догађаја требали изаћи припадници МУП-а ЗДК и дежурни тужитељ који ће руководити увиђајем.

У пожар у није било повријеђених, а на мјесту догађаја била је активна и механизација која је уклањала запаљени дио отпада са гомиле која је била обухваћена ватром.

За сада није познат узрок пожара.