latinica  ћирилица
16/05/2019 |  09:26 ⇒ 10:07 | Аутор: СРНА

Соколац: "Сунђер Боб у акцији камповање" премијерно међу малишанима

Глумци Позориштанца "Маслачак" из Бијељине одиграли су премијерно на Сокоцу представу "Сунђер Боб у акцији камповање" за 60 дјеце нижих разреда основне школе и предшколског узраста.
Соколац - "Сунђер Боб у акцији камповање" - Фото: СРНА
Соколац - "Сунђер Боб у акцији камповање"Фото: СРНА

Глумица овог позоришта Марија Благојевић рекла је Срни да је ова представа рађена по новом сценарију и да се премијерно приказује у Републици Српској и дијаспори.

Она је истакла да су, захваљујући доброј сарадњи овог позоришта и соколачке Установе за културу, малишани на Сокоцу синоћ имали прилику да први пут гледају Сунђер Боба у новим авантурама камповања са Лигњославом и осталим ликовима.

Директор соколачке Јавне установе за културу "Перо Косорић" Ирена Шућур рекла је да су и овај пут малишани били одушевљени представом "Маслачка", чији је наступ организовала ова установа у просторијама Високе школе за услужни бизнис на Сокоцу.

Подсјетивши да је биоскопска сала изгорјела у пожару 2011. године, она је нагласила да је права штета што Соколац нема бар такав простор у којем би се могле одржавати позоришне представе, књижевне вечери и друге манифестације, што недостаје свима.

Она је навела да Јавна установа за културу "Перо Косорић" све своје садржаје организује у просторијама других установа које јој излазе у сусрет, омогућујући јој да премости тај недостатак до изградње новог објекта или реконструкције пожаром оштећеног.