latinica  ћирилица
16/05/2019 |  14:24 ⇒ 20:22 | Аутор: dnevni avaz

Расписана међународна потјерница за Бенедијем Ђукановићем

Интерпол у Сарајеву расписао је међународну потјерницу за Бенедијем Ђукановићем, осумњиченим за учешће у атентату на власника "Сектор Секјуритија" Славишу Крунића, његовог пратиоца Жарка Павловића и рањавање Горана Илића.
Бенеди Ђукановић - Фото: илустрација
Бенеди ЂукановићФото: илустрација

Потјерница је расписана на основу захтјева Окружног суда у Бањалуци, који је Ђукановићу одредио мјеру притвора, а будући да није доступан правосудним органима, за њим је након централне расписана и међународна потјерница.

Ђукановић је посљедњи пут виђен 23. априла ове године на подручју територије коју покрива ПУ Добој. Утврђено је да је користио бијели Голф 7, регистарских ознака 003-К-770, који је снимљен у добојском региону, а који, такође, није пронађен.

МУП Републике Српске апелује на све грађана да, уколико примијете особу или возило с фотографије, да о томе обавијесте најближу полицијску станицу или на дежурни број 122.

Крунић је убијен 22. априла у сачекуши у близини своје викендице у Гламочанима код Бањалуке. Убице су га у засједи чекале на макадамском путу и када је џип Тоyота, у коме се возио с тјелохранитељима, успорио на кривини, убице су с двије стране из аутоматских пушака отвориле ватру.

Крунић, који је сједио позади, рафалом је погођен у главу, а сувозач Павловић у груди. Возач Илић је рањен у руке и ноге. У размјени ватре убијен је нападач Жељко Ковачевић, који је погођен у стомак.

Због овог злочина исту ноћ је ухапшен Емилио Балдо, а нешто касније и Крунићев човјек од повјерења Родољуб Гајић, радник "Сектор Секјуритија" који је издао и "типовао" свог газду.

Убијени Крунић био је власник компанија "Сектор Секјуритија", "Житопека", "Житопродукт", "Сектор АДС" и "Сектор ЗОС", које имају око 1.800 запослених.