latinica  ћирилица
16/05/2019 |  14:45 ⇒ 14:51 | Аутор: СРНА

"Лут фест": Одигране представе на Палама и Источном Сарајеву

Претпосљедњи дан 20. Међународног фестивала професионалних луткарских позоришта за дјецу "Лут фест" у Источном Сарајеву обиљежен је одигравањем три представе у такмичарском програму, од којих су двије одржане у Источном Сарајеву и једна на Палама.
20. "Лут фест" - Фото: СРНА
20. "Лут фест"Фото: СРНА

Петог дана манифестације паљанске малишане одушевили су глумци Позоришта лутака из Ниша који су извели представу "Мала принцеза", у режији Александра Кањевца.

Луткарско позориште "Влиндерс" из Белгије у Културном центру Источно Ново Сарајево извело је представу "Ким, мало црно пиле", у режији Александра Ћурчића.

У поподневном термину, Дјечије позориште Републике Српске извело је представу "Медвједић Тимотеј", чију режију потписује Јарослав Антоњук.

У оквиру пратећег програма настављена је Луткарска радионица - Фолклор кроз лукарство "Приче из старог млина" чији је водитељ Зорана Милошаковић Тасић, а одржано је и мастер-клас предавање доцента на Државној академији за позориште и филм у Софији Константина Каракостова о теми "Истраживачки процеси у луткарској умјетности".

За сутра у 10.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево планирано је затварање 20. "Лут феста", додјела награда и признања, извођење представе "Палчица" позоришта "Туулевски" из Естоније и дјечији карневал.