latinica  ћирилица
16/05/2019 |  16:11 ⇒ 17:46 | Аутор: РТРС

Сарадња Ланака и компаније из Порше групе

Компанија Ланако потписала је уговор о сарадњи са МХП А Порше компанијом, водећом у области дигиталне трансформације аутоиндустрије и ИТ консалтинга. Овим партнерством омогућен је улазак Републике Српске на међународно тржиште аутоиндустрије.

Компанија МХП је дио Порше групе која своје пословање остварује на глобалном тржишту у сегменту консалтинга у информационим технологијама и највишем нивоу експертизе у аутомобилској индустрији. Истичу да су препознали ентузијазам и стручност запослених у Ланаку који својим знањем могу унаприједити међународне пројекте дигитализације аутоиндустрије.

У Ланку истичу да сарадња са овом компанијом пружа стратешку и оперативну подршку на националном и међународном нивоу, јер МХП компанија има значајно искуство у међународним пројектима и успостављању партнерских односа и локација широм свијета. Ланако у овом партнерству види оснаживање ИТ индустрије и привредног сектора Републике Српске и БиХ.

МХП компанија запошљава око 2.500 радника и водећа је на простору југоисточне Европе, а Ланако ће од данас завидно знање из области Информационих технологија, моћи да примијени у пројектима Порше групе која је у области аутоиндустрије препознатљива по водећим брендовима Поршеу, Аудију, Волксвагену, Сеату, Бентлију.