X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
16/05/2019 |  16:24 | Извор: СРНА

Стојановић: Надлежне службе у потрази за несталим дјечаком и Алмиром Глухићем

Управа Цивилне заштите Републике Српске обавијестила је надлежне службе о потрази за шестогодишњим дјечаком, који је нестао у набујалом потоку у Беговом Хану код Жепча, те Алмиром Глухићем из Завидовића, чије су личне ствари пронађене на лијевој обали ријеке Босне у мјесту Поробић.
Цивилна заштита Републике Српске - Фото: РТРС
Цивилна заштита Републике СрпскеФото: РТРС

Портпарол Републичке управе Цивилне заштите Жељко Стојановић појаснио је да су, на захтјев за помоћ у потрази коју је Републичка управа добила од Федералне управе Цивилне заштите, обавијештене надлежне службе.

- Обавијестили смо своје подручно одјељење у Добоју, те све правне субјекте - удружења грађана, спортска друштва, чије су активности везане за ријеку Босну, као и становништво на том подручју, низводно од Добоја до ушћа, да обрате посебну пажњу да, уколико примијете било какав траг који може указивати на нестале, да нас одмах обавијесте, како би се могло реаговати што прије - рекао је Стојановић.

Шестогодишњи дјечак упао је у уторак, 14. маја, у набујали поток возећи бицикл у близини своје куће. Мајка је скочила за њим, али није успјела да га спаси.

Алмир Глухић из Завидовића нестао је у сриједу, 2. маја, у раним јутарњим часовима од кад му се губи сваки траг.