X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
16/05/2019 |  17:50 ⇒ 18:00 | Извор: СРНА

Котор Варош: Оспособљен водовод у Врбањцима

Радници Комуналног предузећа Бобас из Котор Вароша ставили су у функцију водовод у мјесној заједници Врбањци, тако да је стотину домаћинстава од данас поново опскрбљено водом.
Котор Варош-Сакан и Тривуновић обишли поплављена домаћинства - Фото: СРНА
Котор Варош-Сакан и Тривуновић обишли поплављена домаћинстваФото: СРНА

Поплаве су највише штете нанијеле становништву у Читлуку, Шибовима, Новом Селу и Врбањцима, а поплављена домаћинства данас су посјетили начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и замјеник начелника Младен Тривуновић.

- Евидентно је да су поплављена домаћинства претрпјела огромну материјалну штету, а наша обавеза је да помогнемо свима у одређеној мјери да санирају оштећења - рекао је Сакан.

Он је навео да су комисије за процјену штете на терену и да ће утврдити чињенично стање.

- До тада ћемо бити сервис најугроженијим породицама како бисмо створили услове за нормалан живот - истакао је Сакан и подсјетио да је на подручју ове општине поплављено више од 50 домаћинстава.

Према његовим ријечима, приоритет је да се очисти блато и избаци муљ из стамбених објеката, а затим да се осигура насип за поплављена домаћинства.

- У мјесној заједници Забрђе механизација ће у току сутрашњег дана поправити оштећени дио пута и поставити бетонски цјевасти пропуст како би неколицина домаћинстава била повезана привременом путном комуникацијом са градским подручјем - поручио је Сакан.