X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
16/05/2019 |  22:34 | Извор: СРНА

Резолуција Приштине плод панике злочинаца

Резолуција приштинског парламента о наводном геноциду српског режима на Косову и Метохији клеветнички је документ и плод је панике оних који су суочени са оптужбама за сопствене злочине, изјавио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Ђурић је у саопштењу истакао да "овај пропагандни памфлет потпуно превиђа истину о томе ко је покренуо кампању терора и злочина над цивилима на Косову и Метохији, и требало би да послужи као смоквин лист којим прави злочинци покушавају да сакрију сопствену срамоту и одговорност за почињена злодела".

- Многи од оних који граде конструкцију о некаквом геноциду над Албанцима и сами на рукама носе трагове крви српских страдалника, и сваки помен геноцида на Косову и Метохији вјероватно је подсвјесни одјек њихове нечисте савјести - рекао је Ђурић.

Према његовим ријечима, државотворни пројекат косовских Албанаца "суштински је заснован на идеји етнички чистих територија и истребљења свих оних који се нађу на путу остварења сна о великој Албанији, али тај сан ће ускоро, сигуран сам, сневати у затворским ћелијама", преносе београдски медији.

Ђурић је изразио увјерење да "цивилизован свијет неће бити спреман да саучествује у прикривању и заташкавању њихових злодјела, и тренутак када ће бити препуштени сами себи и сопственој кривици и срамоти је веома близу".

Скупштина самопроглашеног Косова усвојила је резолуцију о осуди наводног геноцида српског режима на Косову и Метохији током 1998. и 1999. године.