latinica  ћирилица
17/05/2019 |  08:01 ⇒ 08:03 | Аутор: СРНА

Магла у котлинама, у усјецима могући одрони

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос на већини путеве одвија несметано, коловози су претежно суви, а у котлинама и дуж ријечних токова видљивост је смањена због магле.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због одрона, саобраћај се одвија једном траком, наизмјенично, на дионици регионалног пута Горњи Подградци-Мраковица на локалитету Вучјак и на регионалном путу Цапареде-Шековићи у мјесту Жељезник.

Саобраћај је обустављен и на локалном путу Благај Јапра-Витасовци-Радимировац-Волари у мјесту Витасовци, гдје се излила ријека Сана.

У Новом Граду, локални пут Урије-Шућа, због изливања Сане непроходна је Улица Меше Селимовића, а у функцији је алтернативни путни правац преко Уријанских брда. Сана се излила и у мјесту Тукови, на локалном путу Тукови-Волар-Радомировац.

Саобраћај се одвија наизмјенично једном саобраћајном траком на магистралном путу Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново због изградње мале хидроцентрале Крупац на ријеци Жељезници.

Због деминирања терена на радилишту "Клакари Доњи 8, 13 и 14", општина Брод, на дионици магистралног пута Брод-Оџак саобраћај ће бити обустављен радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

У току је реконструкција водоводне мреже на магистралном путу М-20 дионица 303 Билећа-Подосоје, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Модрича један-Модрича два, као и на регионалном путу Бушлетић-Модрича два, због изградње кружног тока на спајању наведеног магистралног и регионалног пута и Таревачке улице.

На дионици магистралног пута Модрича два-граница Републике Српске /Ждребан/ у потпуности је затворен саобраћај у зони извођења радова, а возила се преусмјеравају кроз Улицу војводе Путника и Доситеја Обрадовића.

У току је постављање интелигентних транспортних система на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На истом ауто-путу, због изградње наплатних станица "Нова Топола", "Чатрња" и "Александровац", измијењен је режим саобраћаја.

У току су радови на дијелу магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош, гдје ће се саобраћај одвијати наизмјенично једном траком и биће регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека саобраћај је измијењен због санације клизишта.

На регионалном путу Р-462а на дионици Обудовац-Лончари, због изградње пјешачке стазе, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, а теретна возила не саобраћају.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на пут Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан поље/ забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због санације клизишта на локалитету Бан Брдо на ауто-путу А-1 Сарајево запад-Лепеница, саобраћај је у тунелу Игман и на мјесту радова преусмјерен из возне у претицајну траку.

На магистралном путу Зеница-Немила, због радова у тунелу Врандук два, саобраћа се једном траком наизмјенично. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, долази до формирања дужих колона у оба смјера.

У току је санација на дионицама М-18 Олово-Кладањ и М-1.8 Сребреник-Орашје /у тунелу Орманица/, па се на мјестима извођења радова саобраћа успорено-наизмјеничним пропуштањем возила.

И на осталим дионицама гдје се изводе санациони радови обавезно је поштовање постављене сигнализације, као што су путеви: Семизовац-Вогошћа, Мостар-Читлук, Бусовача-Кисељак, Тарчин-Коњиц, Цазин-Србљани-Босанска Крупа, Устипрача-Горажде, Теслић-Каруше, као и радове у Кључу, Јајцу и Тасовчићима /Чапљина/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Из сигурносних разлога, забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.