latinica  ћирилица
17/05/2019 |  08:33 | Аутор: РТС

НБА: "Ратници" увећали предност (ВИДЕО)

Кошаркаши Голден Стејтa су надиграли Портланд са 114:111 и повели са 2:0 у финалној серији плеј-офа на Западу. Иако је гостујућа екипа одлично почела меч и водила до самог краја утакмице, "Ратници" су успјели да начине преокрет и увећају предност.
НБА - Фото: илустрација
НБАФото: илустрација

Портланд је одлично почео меч и чак дошао до 17 поена предности у првом полувремену, па се учинило да ће успјети на гостујућем терену да дође до побједе и изједначења у финалној серији.

Предводили су их Демијан Лилард и Си-Џеј Меколум уз одличну подршку остатка екипе, али су "Ратници" почетком треће четвртине успјели да за само пар минута анулитају предност противника и уведу утакмицу у неизвјесну завршницу.

Уз Стефа Карија, који је све вријеме предводио тим Голден стејта, додатно се активирао Клеј Томпсон, а на другој страни су посустали и Лилард и Меколум.

На крају су домаћини успјели да у финишу утакмице дођу до побједе за 2:0 у финалној серији Запада.

Најефикаснији у тиму побједника био је Стеф Кари са 37 поена и по 8 скокова и асистенција.

Клеј Томпсон је додао 24 поена, а Дрејмонд Грин је имао 16 поена, 10 скокова и 7 асистенција.

У тиму Портланда најзапаженији је био Демијан Лилард са 23 поена, 5 скокова и 10 асистенција, Си-Џеј Меколум убацио је 22 поена, а Сет Кари је уписао 16 поена, 2 асистенције и 4 украдене лопте.

Двоцифрен шутерски учинак имали су Родни Худ и Мо Харклес са по 12 поена.