latinica  ћирилица
17/05/2019 |  09:44 ⇒ 10:57 | Аутор: РТРС

Почиње градња дијела новог водовода у систему Фратровац - Мишин Хан (ФОТО)

У оквиру инвестиционог циклуса под називом "Бања Лука се гради", данас је почела изградња водоводне мреже у Мишином хану, укључујући и адаптацију изворишта "Фратаровац".
Бањалука се гради - Фото: РТРС
Бањалука се градиФото: РТРС

Градоначелник Игор Радојичић, који је јутрос присуствовао почетку ових радова, казао је да од 15. маја до 15. јуна траје други дио великог инвестиционог циклуса, током којег ће се сваки дан отварати нови већи пројекти.

-Почињемо јутрос са Мишиним Ханом, насељем које има проблема са водом и тренутно се снабдијева са четири локална и дијелом из градског водовода. Планирано је уређење изворишта Фратровац, које су прије неколико деценија радили сами мјештани, затим уређење и изградња дијела мреже и прикључења на градски водовод. Тиме би требало да буде ријешен дио домаћинстава у Мишином хану, односно да добију стабилно снабдијевање водом – казао је Радојичић.

Фото: РТРС

Предсједник Савјета мјесне заједнице Мишин Хан Дражана Ајдер изразила је задовољство започетим активностима на подручју ове мјесне заједнице, а којима ће домаћинстава из Радињаче бити прикључена на градски водовод и тиме растеретити локални систем.

Средства у износу од 125.000 КМ за ове радове обезбиједио је Републички секретаријат за расељена лица, а предузеће "Хидросплет" има рок од 90 дана да заврши предвиђене радове.