latinica  ћирилица
17/05/2019 |  10:54 ⇒ 12:34 | Аутор: СРНА

Чубриловић уручио дипломе за 33 студента-стажиста (ФОТО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић уручио је данас у Бањалуци дипломе за 33 студената бањалучког Универзитета који су завршили програм стажирања у републичком парламенту.

Чубриловић је рекао новинарима да су уручене дипломе полазницима 23. класе стажиста у Народној скупштини Републике Српске, наводећи да је ријеч о апсолвентима Правноф, Економског, Филозофског и Факултета политичких наука.

Он је подсјетио да је до сада око 600 студената завршило стажирање у Народној скупштини Републике Српске.

Чубриловић је поручио студентима-стажистима да је будућност Републике Српске у њима, а њихова у Српској. 

- Желим да ови људи што прије нађу своје мјесто у друштву у Републици Српској сходно свом образовању, да своје образовање усавршавају и да што прије заснују радне односе да би могли да се формирају као личности и стручњаци у појединим областима - закључио је Чубриловић.

Додјела диплома (Фото: РТРС)

Студент Правног факултета у Бањалуци Игор Кањски рекао је новинарима да стажирање у парламенту Републике Српске за њега представља велико искуство, да је имао прилику да се упозна о раду највишег законодавног органа у Републици Српској.

Студент четврте године бањалучког Правног факултета Сања Косановић рекла је да јој је стажирање омогућило да види како функционише парламент Републике Српске, да је била у скупштинском Одбору са представке, приједлоге и друштвени надзор, те да је имала прилику да види на који начин Народна скупштина помаже грађанима.