latinica  ћирилица
17/05/2019 |  11:28 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Добој: Почетак градње болнице за три до шест мјесеци

Нова болница у Добоју у фази је пројектовања, а градња би могла да почне за три до шест мјесеци. Пројекат се састоји од три фазе - пројектовања, изградње и опремања нове болнице и све активности теку према плану.

О томе се разговарало у Добоју на састанку министра здравља и социјалне заштите Алена Шеранића и градоначелника Бориса Јеринића.

Утврђене су обавезе свих страна након чега се очекује и потписивање споразума.  Камен темељац за нову болницу постављен је 14.марта, а пројекат је вриједан око 100 милиона марака.

Болницу ће градити кинески конзорцијум, а требало би да буде завршена у року од три године.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић истакао да је врло важно да пројекат добро напредује.

- Два мјесеца након потписивања уговора ушли смо у фазу пројектовања и то је важно да се зна јер пројекат подразумијева пројектовање, изградњу и опремање, тако да идемо кроз те три фазе. 

Додао је да се прво мора завршити главни пројекат, што је предвиђено тендерском процедуром, а онда се иде у изградњу и опремање.

- Град Добој је обавезан да просторно-планску документацију изда, да обезбиједи инфраструктуру, комуналне прикључке, све оно што је у надлежности града и да буде партнер - навео је Борис Јеринић градоначелник Добоја.