latinica  ћирилица
17/05/2019 |  13:11 ⇒ 13:46 | Аутор: СРНА

Милуновић: За смјештај 201 борачке породице издвојено 2,6 милиона КМ

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је данас да је, захваљујући пројектима Владе Српске, у Новом Граду збринута 201 борачка породица, за шта је издвојено 2.600.000 КМ.
Душко Милуновић у Новом Граду - Фото: СРНА
Душко Милуновић у Новом ГрадуФото: СРНА

Милуновић, који је присуствовао изборној скупштини Општинске борачке организције, навео је да је за споменике у овој општини Влада Републике Српске издвојила 260.000 КМ. 

- И у пројекту стамбеног збрињавања и за изградњу споменика подршку је дала општина Нови Град која је значајно допринијела одбрани Републике Српске. Новоградска бригада је у протеклом рату имала 388 погинулих бораца и више од хиљаду рањених. Бригада је одбранила комплетну територију општине - рекао је Милуновић.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача каже да се општински грант за организације проистекле из минулог рата повећава из године у годину и износи више од 120.000 КМ. 

- Општина Нови Град помаже у складу са могућностима. Према евиденцији, у нашој општини има 4.500 демобилисаних бораца - рекао је Милуновић.

Координатор Борачке организације приједорске регије Зоран Предојевић навео је да су данас завршени избори у борачким организацијама приједорске регије. 

- Представници приједорске регије увијек су до сада имали усаглашен став кад су у питању одлуке на републичком нивоу. Тако ће бити и приликом избора у Борачкој организацији, свих 14 представника из приједорске регије имаће јединствен став -  рекао је Предојевић.

На данашњој изборној скупштини за предсједника Општинске борачке организације једногласно је реизабран Маринко Гачић, који је захвалио на повјерењу и рекао да је ова функција част и обавеза, те да ће се и даље залагати за побољшање статуса и положаја борачких категроија.

Прије сједнице, делегације су положиле вијенац и прислужиле свијеће код централног спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске у Новом Граду.