latinica  ћирилица
17/05/2019 |  13:24 | Аутор: СРНА

Филиповић: Пословни салон у Линцу прилика за промоцију привреде Српске

Шеф Представништва Републике Српске у Бечу Младен Филиповић изјавио је данас Срни да ће пословни салон, који ће 23. маја бити отворен у аустријском граду Линцу, омогућити привредницима из Српске још бољу презентацију производа и услуга на тржишту Аустрије и сусједних земаља.
Младен Филиповић - Фото: РТРС
Младен ФилиповићФото: РТРС

Филиповић је рекао да ће привредни салон пружити прилику привредницима из Аустрије, Словачке и Чешке да се упознају о потенцијалима предузећа из Српске. 

- Наши привредници имаће прилику да аустријским партнерима покажу квалитет производа из Српске. Пословни салон располаже са око 600 метара квадратних простора у којем смо обезбиједили нашим привредницима из разних сектора, посебно грађевинског, могућност да дугорочно излажу своје производе и представљају услуге, а биће организоване и промоције и презентације - истакао је Филиповић.

Према његовим ријечима, пословни салон је уређен у сарадњи Владе, Привредне коморе и Представништва Републике Српске у Бечу, те Иницијативе за југоисточну Европу која има сједиште у Линцу и Лакташима. 

- Остварена је значајна сарадња између институција и привреде Српске и дијаспоре. Представништво Републике Српске у Бечу и Иницијатива за југоисточну Европу у Линцу подржаће све активности и радити на промоцији привредника који ће бити присутни у привредном салону. Активности ће бити спровођене током цијеле године - каже Филиповић.

Он је додао да је Подручна привредна комора Бањалука раније објавила позив предузећима и да се пријавило и више него што су могли да приме у пословни салон. 

- Вјероватно ћемо у будућности имати неку врсту ротације. Биће представљено 35 фирми из Српске, а привредници се већ припремају за излагање - нагласио је Филиповић.

Према његовим ријечима, пословни салон ће омогућити и Представништву Српске у Бечу да има још једно истурено одјељење, односно канцеларију и у Линцу.

Филиповић је рекао да би отварању пословног салона требало да присуствују предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић и представници Привредне коморе Републике Српске.