latinica  ћирилица
17/05/2019 |  15:42 ⇒ 16:01 | Аутор: СРНА

Зворник: Превентивно дјеловање у борби против тероризма

Полицијска управа и Градска управа Зворник међу првима су у региону предузели одређене кораке у успостављању пројекта који се односи на превентивно дјеловање локалне заједнице у борби против насилног екстремизма и тероризма, рекао је данас професор Елмедин Муратбеговић.
Зворник - Фото: СРНА
ЗворникФото: СРНА

Муратбеговић је истакао да се пројекат, прије свега, огледа у превентивном дјеловању свих актера ове локалне заједнице који на било који начин утичу на безбједност, како би заједничким дјеловањем допринијели већем степену безбједности на локалном нивоу.

У Зворнику је данас одржан састанак коме су осим представника Полицијске управе Зворник и Управе за борбу против тероризма и екстремизма Министарства унутрашњих послова Републике Српске присуствовали и чланови Радне групе надлежне за спровођење пројекта "Превентивно дјеловање локалне заједнице у борби против насилног екстремизма и тероризма на подручју града Зворника".

Састанку су присуствовали и представници Међународне организације за миграције /ИОМ/ и Амбасаде Холандије у БиХ, саопштено је из Полицијске управе Зворник.

Муратбеговић је представио извјештај кроз анализу капацитета Радне групе за превенцију насилног екстремизма и тероризма, истичући да су Полицијска управа и Градска управа Зворник међу првима у региону који су предузели одређене кораке у успостављању оваквог пројекта, наводи се у саопштењу.