X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
М:ТЕЛ
17/05/2019 |  17:42 ⇒ 19:48 | Извор: РТРС

Пожар у Градишци, ватра прогутала фабрику намјештаја (ФОТО/ВИДЕО)

Фабрику намјештаја "Форте флекс" у приградском насељу Козинци у послијеподневним часовима захватио је пожар. У пожару нема повријеђених, јавља навинар РТРС-а са лица мјеста.

Пожар, који је избио у 16.30 часова, активан је и даље, а на његовом гашењу ангажовано је људство и сва расположива механизација и возила Професионалне ватрогасне јединице из Градишке, којима посао отежава вјетар.

Власник ове фирме Ђурађ Бјелобрк рекао је да је пожар избио након што је у 16.00 часова завршено радно вријеме, те је већина радника већ отишло кућама.

- Још смо неколико радника и ја били у кругу фирме. Примијетили смо ватру, која је избила у погону и складишту за производњу тапацираног намјештаја - рекао је Бјелобрк новинарима.

Бјелобрк је рекао да је одмах након што је уочио ватру, кренуо да угаси склопку, али су то већ радници урадили, те се не може сумњати да је пожар узрокован кваром електроинсталација.

- Вјероватно је дошло до самозапаљења, јер се у том простору налази доста материјала, попут пиљевине, који је лако запаљив - навео је Бјелобрк.

Он је истакао да је важно да се пожар није проширио на погон за производњу мадраца, јер се ту налази доста спужве, а близу је и кућа у којој живи са породицом.

Пожар у Градишци (Фото: РТРС)

- Штета је сигурно огромна, али је најбитније да нико није страдао и да пожар није избио у току ноћи, када би интервенција била отежана - рекао је Бјелобрк.

Пожар у Градишци (Фото: РТРС)