latinica  ћирилица
17/05/2019 |  18:04 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Приштинска резолуција - пуцањ у празно!

Готово је извјесно, да ће наставак дијалога Београда и Приштине додатно закомпликовати синоћ усвојена резолуција приштинског парламента о наводном геноциду Србије на Косову. Србија ће одговорити на овај потез, најављује предсједник Александар Вучић, а за 27. мај заказана је и посебна сједница скупштине. Београд је увјерен да међународна заједница неће стати иза овог документа.

Ко о чему - о геноциду, терористи и ратни злочинци, сматрају у Београду. Српска листа одбила је да присуствује сједници на којој је усвојен документ поводом 20. годишњице наводних злочина, када је, тврде "протјерано милион Албанаца и убијено око 12.000.

- Прво, резолуција га назива правим именом: геноцид! - Злочини Србије на Косову. Друго, резолуција тражи правду за жртве и све грађане Косова. Ратни злочини не застаријевају, Сада када су правосудне институције у рукама Косовара, морамо пронаћи начин да правосуђе дјелује против свих оних који су починили злочине на Косову - објавио је Хашим Тачи на свом фејсбук профилу.

Неки народи на Балкану једноставно, не могу да пронађу пут у будућност, одговорио је предсједник Србије, који "лудило", како каже, косовских лидера, објашњава тиме што су једни од других видјели да то подиже популарност па се сад утркују.

- Једини пут који виде јесте мржња према српском народу, иако ће увек рећи да је то против оних који су чинили злочине према њиховом народу. И не могу да се окрену ни раду, ни послу, трговини, економији. Неки су само обукли одела, и ставили кравате, и изашли из шуме и разумљиво је да на такав начин говоре - поручио је Александар Вучић.

Пропагандни памфлет, како каже шеф Канцеларије за Космет, потпуно, превиђа истину о томе ко је покренуо кампању терора и злочина. Испоставило се, чак, и да је главни аргумент којим су махали на сједници, фотографија на којој је силована албанка, лажна и узета из порнгорафског ирачког филма, како је то открио портал инсајдер.

- Ова резолуција има више значаја за љубитеље порнографије него ичега другог. Ако су као доказ ставили линкове пронографских сајтова ставили оне одвратне фотографије, како би отпузили србију, то показује да њихов ријец има вриједност колико и ти порнографски сајтови - каже Александар Вулин, министар одбране Србије.

Док аналитичари у Србији сматрају да су у Приштини изгубили компас и затворили врата за било какав дијалог послије овога, приштински аналитичари сматрају да су реакције претјеране јер је ово за унутрашњу политичку потребу косовских лидера.

Министар одбране Србије, Александар Вулин, реговао је и на изјаве Кадрија Весељија о томе како би и Ниш требало да буде дио Косова, наводећи да би неосуђени ратни злочинци, бјежећи од правде могли да запале читав Балкан.