latinica  ћирилица
17/05/2019 |  21:03 | Аутор: СРНА

Угљевик: Отворена изложба фотографија аутора Драгана Ђукића

У угљевичком Центру за културу "Филип Вишњић" вечерас је отворена самостална изложба умјетничких фотографија аутора Драгана Ђукића из Угљевика.
Угљевик: Изложба умјетничких фотографија Драгана Ђукића - Фото: СРНА
Угљевик: Изложба умјетничких фотографија Драгана ЂукићаФото: СРНА

Фотографије, које ће посјетиоци наредних 20 дана имати прилику да виде, настале су током посљедње четири године, а изложено их је укупно 25.

Ђукић је рекао да је на изложби представио ток развоја свог стваралачког опуса, који је разнолик и варира од сцена из природе све до урбаних простора, не базирајући се само на једној тематици која би била водиља цијеле изложбе.

- Ово је моја прва изложба која има 25 фотографија. Заступљене су три теме, а то је пејзаж, биљни и животињски свијет и залазак сунца. Изложио сам радове са тим мотивима, јер су моји први радови баш били радови тих мотива - рекао је Ђукић Срни.

Он је напоменуо да се овим послом бави 15 година, а у посљедњих пет година и озбиљније.

- Од дједа сам наслиједио традицију која је дуга 65 година. Годинама касније усвајао сам његов радознали и истраживачки дух - дух фотографа, којим желим да пренесем утиске свега онога што ме и самог гануло - рекао је Ђукић.

Ђукић је навео да је ова умјетност постала незаобилазна у његовом животу, дио његовог постојања, па и опсесија.

- Свим мотивима прилазим на исти начин, односно, не укључујући лични печат и трудећи да се што вјерније представим стварност - рекао је Ђукић.

Изложбу је отворила замјеник начелника општине Угљевик Цвјетана Драгоњић.

Драган Ђукић добитник је признања за умјетнички рад из области умјетничког стваралаштва општине Угљевик.