latinica  ћирилица
17/05/2019 |  21:43 | Аутор: Б92

Михајловић кандидат за клупу Јувентуса

Синиша Михајловић, српски фудбалски тренер, могао би да преузме шампиона Италије Јувентус од овог љета, преносе италијански медији.
Синиша Михајловић (фото: solocalcio.se) -
Синиша Михајловић (фото: solocalcio.se)

Јувентус је отпочео потрагу за новим тренером, након што су се са досадашњим шефом струке Масимилијаном Алегријем договорили о прекиду сарадње.

Како су пренијели италијански медији, главни кандидати за клупу Јувентуса су Маурицио Сари, Маурисио Поћетино, Дидије Дешан, Симоне Инзаги, Антонио Конте и – Синиша Михајловић.

За сада главни у трци за клупу "старе даме" је тренутно менаџер Челсија Сари, који би могао да добије отказ у лондонским "плавцима" након што се сезона заврши.

Он би, како се наводи, волио да пређе у Јувентус и тако се врати у Серију А, те са собом "повуче" аргентинског голгетера Гонсала Игуаина.

Потенцирањем Михајловића као новог тренера Јувеа највише се бавио италијански Скај, који је у неколико наврата током дана подсјетио да постоји добра могућност да се српски стручњак пресели из Болоње и Торино.

Михајловић се у другом дијелу ове сезоне вратио у Италију и преузео Болоњу, која је тада била на рубу испадања у Серију Б. Михајловић је за кратко време успио да препороди нову екипу и да два кола прије краја буде на диоби 12. позиције.