latinica  ћирилица
20/05/2019 |  08:29 ⇒ 10:17 | Аутор: РТС

Вучић: Најбоља потврда јединства и борбе за националне интересе

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да је побједа кандидата Српске листе на ванредним изборима на сјеверу КиМ најбоља потврда јединства и борбе за најважније државне и националне интересе.
Александар Вучић (Фото: Раде Прелић) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић (Фото: Раде Прелић)Фото: ТАНЈУГ

Александар Вучић се телефонским путем обратио окупљенима у центру Косовске Митровице.

Председник Србије је том приликом захвалио свим људима који су, како каже, изашли на изборе на сјеверу Косова и Метохије – "у нашој земљи, у нашој Србији".

- Хоћу да се захвалим људима јер, без обзира на то што су били позивани са различитих страна и провоцирани од свих да на изборе не изађу, да им се каже да није важно ко ће да их представља јер немамо шансу да опстанемо на својим огњиштима. Наши људи су показали огромну енергију и жељу да се боре за своју будућност и за боље сутра своје дјеце - рекао је Вучић.

Захвалио им је што су изашли на изборе и подржали Српску листу, и честитао представницима те листе у све четири општине.

Овиме, како каже, нису ријешени сви проблеми, али су Срби показали да ће заједнички и јединствено да се боре за рјешавање проблема и за сопствене интересе.

- Мислим да послије свих пријетњи, уцјена, ужасних увреда, страшних и тешких ријечи које су против Српске листе и нас свих изговарали и Албанци, али и неки Срби, да је ово најбоља потврда политике јединства, борбе за наше виталне националне и најважније државне интересе - рекао је Вучић и захвалио Србима на важној одлуци да се боре за своја огњишта и чувају српски народ од нестанка.

Најавио је састанак са представницима Срба у Београду прије сједнице Скупштине о Косову и Метохији, како би разговарали о томе шта чинити у будућности.

- Да се припремимо и за Париз, за све састанке и да будемо апсолутно јединствени. Да вјерујемо једни другима и покажемо да српска слога и јединство побјеђују и да нико српски народ и Србију не може да побиједи - рекао је Вучић.

Обећао је да ће увијек бити заједно са српским народом на Косову и да ће се сви дијелови Србије борити и за њихов опстанак и за државу Србију.