latinica  ћирилица
20/05/2019 |  12:00 | Аутор: СРНА

Бањалука: Због посједовања дроге ухапшено седам лица

Службеници бањалучке Полицијске управе су од петка до недјеље, 17. до 19. маја, ухапсили и испитали седам лица због посједовања одређене количине марихуане и спида.
Полиција, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Полиција, ПУ БањалукаФото: РТРС

У овом периоду су због управљања возилом под дејством алкохола санкционисана 174 возача, од којих је 21 лице ухапшено, саопштено је данас из Полицијске управе Бањалука.

Извршени су и увиђаји у укупно 27 саобраћајних незгода у којима је пет лица задобило лакше, два лица теже повреде, док је једно лице смртно страдало.

Службеници ове управе су од 17. до 19. маја предузели и низ других мјера и радњи у којима су санкционисана лица због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру Српске и Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

- У наредном периоду наставићемо са сличним активностима ради заштите грађана и њихове имовине и превенције инкриминисаних радњи - наведено је у саопштењу.

Полицијска управа Бањалука апеловала је на возаче да се придржавају законских прописа и да одговорним понашањем воде рачуна о безбједности свих учесника у саобраћају и тиме спријече могуће посљедице.

Од 17. до 19. маја успјешно је обезбијеђено 18 јавних окупљања, културних и спортских манифестација на којима није евидентирано нарушавање јавног реда и мира.