latinica  ћирилица
20/05/2019 |  12:32 | Аутор: СРНА

ФБиХ: Једномјесечни притвор за 11 лица

Општински судови у Тузли и Калесији одредили су једномјесечни притвор за 11 лица осумњичених за продужено кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге.
Општински суд Тузла (Фото:Vijesti.ba) -
Општински суд Тузла (Фото:Vijesti.ba)

Општински суд у Тузли одредио је притвор за осам, а Суд у Калесији за три лица, саопштено је данас из тузланског Кантоналног тужилаштва.

Притвор је одређен за Дениса Бешића /36/, Јасмина Хајдаревића /48/, Едина Бешића /25/, Ахмеда Јахића /25/, Адмира Хаџића /40/, Невреса Смајића /56/, Исмара Хоџића /23/, сви из Тузле, као и Муриса Хоџића /26/ из Лукавца, те Хусејна Икановића /48/, Осму Мусића /39/ и Елвира Имамовића /29/ из Калесије.

Тузлански Општински суд одредио је мјере забране напуштања боравишта и одузимања путне исправе за Марију Лакташову из Словачке, настањену у Тузли, док је због истог кривичног дјела отворена истрага против још четири лица.

"Два лица налазе се на издржавању казне затвора по ранијим пресудама, једно је на болничком лијечењу, а једно тренутно недоступно органима кривичног гоњења", наведено је у саопштењу.

Тужилаштво је са Министарством унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона спроводило вишемјесечну истрагу о овим предметима, па су, након претреса на већем броју локација у Тузли, Калесији и Лукавцу у четвртак, 16. маја, ова лица ухапшена.

Ова лица су осумњичена да су од новембра 2018. до маја ове године набављала, паковала и већем броју лица у Тузли, Калесији и шире продавала хероин, марихуану и таблете "субоксоне".

Припадници МУП-а Тузланског кантона обавили су криминалистичку обраду над осумњиченима након чега су их уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предали у надлежност Тужилаштва.

Поступајући тужиоци донијели су наредбу о спровођењу истраге и испитали осумњичене.