latinica  ћирилица
20/05/2019 |  12:48 ⇒ 17:08 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Састанак лидера СНСД-а, ХДЗ-а и СДА у току ове седмице

Нови преговори лидера СНСД-а, ХДЗ-а и СДА у вези с формирањем извршне власти на нивоу Босне и Херцеговине очекују се до краја ове седмице, рекао је за Радио Републике Српске портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: nezavisne novine
Радован КовачевићФото: nezavisne novine

- СНСД ће на састанку поновно поручити да нема ништа против сарадње БиХ са НАТО-ом, али на нивоу на којем са Сјеверноатлантским савезом сарађује Србија. Очекује се да ће ово бити најважнија тема разговора Милорада Додика, Драгана Човића и Бакира Изетбеговића - каже Ковачевић.

Он је нагласио у разговору за Радио Српске да СНСД не одустаје од принципа који су утврђени у Народној скупштини Српске у вези са акционим планом за НАТО, као и од броја министарских позиција које по Уставу БиХ припадају странкама из Републике Српске.

Ковачевић је нагласио да су БиХ, а посебно Српска и њени грађани, незаслужено били у некој врсти талачке кризе и несређених политичких односа у ФБиХ.

Он је додао да СДА није имала храбрости да сама уђе у процес формирања власти те да је чинила све да разбије такозвани бх. блок и извуче ДФ, а да се на крају овим странкама придружио и Фахрудин Радончић, односно СББ БиХ.

Ковачевић прогнозира да би до новог састанка лидера странака СНСД-а, ХДЗ-а и СДА требало да дође у току ове седмице, али подсјећа да у БиХ, како је рекао, никада ништа није сигурно.