latinica  ћирилица
21/05/2019 |  08:04 ⇒ 08:11 | Аутор: РТС

Голден стејт први НБА финалиста (ВИДЕО)

Кошаркаши Голден стејта су у драматичном продужетку савладали Портланд са 119:117 и дошли до четврте побједе у финалној серији Западне конференције. Тим актуелног шампиона по ефикасности су предводили Стеф Кари и Дрејмонд Грин, први саиграчи икада који су у плеј-офу имали трипл-дабл на једном мечу.
Голден Стејт - Фото: ТАНЈУГ
Голден СтејтФото: ТАНЈУГ

Портланд је у другу утакмицу на свом терену ушао сигурно и предвођен расположеним Мајерсом Ленардом чак повео са двоцифреном предношћу пред крај другог полувремена.

Ленард је прво полувреме завршио са 25 постигнутих поена, а у трећој четвртини су му се по ефикасности придружили Демијан Лилард и Си Џеј Меколум, али им је на другој страни парирао Стеф Кари и успијевао да одржи „Ратнике" у игри.

У саму завршницу меча Портланд је ушао са три поена предности које је тројком десет секунди прије краја анулирао Клеј Томпсон и донио гостујућем тиму продужетак, јер Портланд није искористио посљедњи напад.

У продужетку је било доста промашаја на обе стране, а Дрејмонд Грин је на 38 секунди до краја погодио тројку и обезбиједио "Ратницима" четири поена предности. Демијан Лилард је потом имао два покушаја да донесе преокрет, али му то није пошло за руком.

У тиму побједника по ефикасности су предњачили Стеф Кари и Дрејмонд Грин који су меч завршили са троструким двоцифреним учинком што је први случај у плеј-офу.

Кари је утакмицу завршио као најефикаснији играч са 37 поена, 11 асистенција и 13 скокова, док је Дрејмонд Грин имао 18 поена, 11 асистенција и 13 скокова.

У тиму Портланда Мајерс Ленард је имао 30 поена уз 12 скокова, Лилард је имао 28 поена и 12 асистенција док је Меколум убацио 26 поена.