latinica  ћирилица
21/05/2019 |  12:53 ⇒ 20:30 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Не увлачите СНСД у међусобне ратове у СДС-у

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да му нису јасне реакције лидера СДС-а и предсједника Главног одбора те странке Вукоте Говедарице и Милана Миличевића, који тврде да "немају појма" о каквом састанку говори предсједник СНСД-а Милорад Додиик, нагласивши да је изгледа ријеч о унутарстраначким сукобима у СДС-у и да њихов предсједник Главног одбора не зна шта ради лидер странке, и обратно.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Мислим да они сада на овај начин воде своје међусобне и унутарстраначке ратове и позивамо их да нас у то не увлаче - поручио је Ковачевић.

Он је за портал "Српскаинфо" нагласио да је на протеклим састанцима лидера странака СНСД-а, СДС-а и ПДП-а било говора о новим састанцима представника ових партија и из СНСД-а су тада изразили спремност да буду дио тих састанака.

Коментаришући јучерашњу Додикову изјаву да ће се СНСД одазвати на раније најављене позиве представника СДС-а и ПДП-а за састанак, Ковачевић је појаснио да је предсједник СНСД-а састанак са ПДП-ом и СДС-ом поменуо одговарајући на новинарско питање које се односило на њихове раније састанке. 

- На прошлој конференцији за новинаре одржаној након састанка представника ове три странке било је говора о новим састанцима и тада смо изразили спремност да будемо дио тих састанака и у просторијама СДС и ПДП. Ми и даље стојиимо при томе - навео је Ковачевић.

Он је истакао да СНСД поштује, цијени и уважава све оне који представљају грађане Републике Српске, а СДС и ПДП представљају дио грађана Српске.

Ковачевић каже да СНСД из тог разлога жели да чује и мишљење представника ове двије странке, иако се најчешће са њима не слаже. 

- У том смислу када буде спремности за разговор ми смо увијек ту да разговарамо и ту се наш став неће промјенити - рекао је Ковачевић.

Реагујући на данашње саопштење СДС-а у којем Говедарица помиње "црне листе" СНСД-а, Ковачевић је истакао да лидер СДС-а не треба тога да се плаши. 

- Говедарица нема никакве потребе да се брине јер он није непријатељ СНСД-а. Напротив, он је неко ко итекако користи СНСД и ако се нас пита Говедарица треба дуго да остане такозвани лидер опозиције јер је то начин да заувијек остану опозиција - поручио је Ковачевић.

Он је још једном демантовао постојање "црних листи", наводећи да се СНСД никада није бавио таквим стварима нити ће се бавити.