latinica  ћирилица
21/05/2019 |  18:09 ⇒ 20:27 | Аутор: СРНА

Матвијенко: Русија цијени конструктивне односе са Српском

Русија сматра Републику Српску главним политичким и економским партнером у БиХ и цијени конструктивне односе са Српском, изјавила је предсједник Савјета Федерације Валентина Матвијенко током састанка у Москви са предсједником Народне скупштине Српске Недељком Чубриловићем.
Чубриловић - Матвијенко - Фото: СРНА
Чубриловић - МатвијенкоФото: СРНА

- Заинтересовани смо за досљедну примјену Дејтонског споразума и развој сарадње са Русијом. Сматрам да ће ваша посјета допринијети учвршћивању међупарламентарних веза, цијелог комплекса односа између Русије и Републике Српске - рекла је Матвијенко.

Она је подсјетила на своју прошлогодишњу посјету БиХ, истичући пријатељску атмосферу и гостопримство које је указано руској делегацији у Републици Српској, преноси Руска газета.

Чубриловић је рекао да је прошлогодишња посјета делегације Савјета Федерације Русије била важан догађај за становнике Републике Српске и цијеле БиХ, додајући да је парламент Српске заинтересован за наставак сарадње.

Он је упутио позив да делегација из Русије, коју одреди Матвијенкова, посјети Републику Српску.

Чубриловић је пренио Матвијенковој да се бивши предсједик Републике Српске Милорад Додик, сада предсједавајући Предсједништва БиХ, нада скором сусрету са предсједником Русије Владимиром Путином током предстојећег Међународног економског форума у Санкт Петербургу.

Повезане вијести:

Чубриловић - Матвијенко: Вријеме за гашење ОХР-а.